fbpx
blog_brandtalk_le labo

LE LABO FRAGRANCES

BRAND TALK

Laatst een heerlijk luchtje gekocht van Le Labo bij Skins Cosmetics. Buiten het feit dat de geuren hemels en exclusief zijn, hebben zij een ook zeer goed doordachte branding.
Weet je hoe ze dat doen? Ik heb het vandaag met mijn ‘designers-eye’ ontleed ?

Le Labo is zo’n exclusief cosmeticamerk die het net even anders doet dan de rest. Inmiddels is dit zeer populair merk wereldwijd verkrijgbaar, toch krijg je door het design van hun producten en website het gevoel dat het merk nog altijd intiem en persoonlijk is gebleven.

Om dat gevoel te benadrukken hebben zij overduidelijk gekozen voor de rustic & vintage style, maar dan wel met een stoer randje.

Zo hebben zij dat aangepakt:

The logo: Krachtig in zijn eenvoud en het lijkt erop gestempeld. Dat is de verwijzing naar hand-made.

The packaging: Simpel, no-nonsense kartonnen doos met glazen flessen voorzien van old-school apothekerslabel, maar dan wel met een zilveren dop. Dit voorkomt dat het te oubollig wordt.

Images: De sfeerbeelden zijn rauw en losjes gestyled. Ook hebben zij de kleurverzadiging flink naar beneden gehaald en een donkere filter gegeven, waardoor alles puurder overkomt en die vintage uitstraling krijgt.

The Typo: Eenvoudig ‘typemachine’ lettertype (monospace, sooooo vintage), gecombineerd met een krachtig lettertype.

Conclusie: Le Labo had een duidelijk doel voor ogen en hebben dit uitstekend vertaald naar een uitstraling die helemaal ‘on-brand’ is.

Hoe zit het met jouw business? Is deze ook ‘on-brand’?
Oh ja, mocht je het je afvragen? Mijn favo-geur is Tonka 25. Zalig!

WORDT JIJ OOK ENTHOUSIAST VAN DEZE STIJL EN BEN JE BENIEUWD OF DIT AANSLUIT BIJ JOUW BUSINESS?

BOEK EEN GRATIS ONTDEKKINGSGESPREK